Headerbild

Nytt positivt besked i hallfrågan

2021-10-15 i Nyhetsarkiv från Falu Konståkningsklubb

Prenumerera via:

RSS

Nytt glädjande besked: Förvaltningen har lämnat ett förslag till beslut – att två hallar byggs för issporter på Lugnet.

– Vi är väldigt tacksamma att det nu finns ett konkret förslag till beslut och en politisk vilja att föra detta i mål, säger Ralf Hartings i klubbarnas ISAK-grupp.

Efter utredning har kultur- och fritidsförvaltningen nu landat ett förslag till beslut i hallfrågan – att nämnden föreslår kommunfullmäktige att godkänna utbyggnad av ishallar, för ishockey, bandy, konståkning, parasport, skridsko, och allmänhetens åkning.

Förvaltningen föreslår att två hallar uppförs: En permanent lösning för att ersätta den tillfälliga tältlösning som finns över hockeyrinken på Lugnet, och dessutom en multi-ishall för bandy, konståkning, parasport och hastighetsåkning.

Detta för att ”långsiktigt säkerställa förutsättningar för föreningslivet och allmänheten att bedriva verksamheter på is”, få till en ”energimässig förbättring” och göra ”Lugnetanläggningarna mer kompletta för alla vinteridrotter”, skriver fritidschef Tomas Jons.

Bygget av de två hallarna är beräknat till en kostnad på 133 miljoner kronor. Bandyhallen föreslås motsvara de hallar som byggts i Söderhamn och Katrineholm, i enlighet med ISAK-föreningarnas önskemål om en enkel och kostnadseffektiv lösning.

Vidare föreslår förvaltningen att beslut om entrébyggnad och curlinghall kan fattas senare.

– Vi ser att förslaget tyvärr inte innehåller en konkret lösning för curlingverksamheten, där hoppas vi i ISAK-gruppen att nämnden redan nu börjar utarbeta en plan för hur och när man kan inkludera curling i linje med ISAK-intentionerna, säger Ralf Hartings.

Beslut fattas i kultur- och fritidsnämnden nästa torsdag. Detta går sedan vidare till Kommunstyrelsen och sedan vidare till Kommunfullmäktige senare i höst.

De nio föreningarna i ISAK ser sig som ett givet bollplank i den framtida processen när de eventuella hallarna ska tas fram. ISAK och varje sports specialförbund sitter på stora kompetenser inom anläggningar och utformning
ISAK kommer att  fortsätta sitt framgångsrika arbete för att stärka issporternas möjligheter i Falu kommun.

Adress

Falu Konståkningsklubb ELLER Borlänge Konståkningsklubb C/o Karin Andersen Lindström, Södra Strömvägen 29 79146 Falun

Kontakt

Tel, ordförande: 070-688 71 60 E-post: styrelsenfalukk@gmail.com E-post: borlangekk@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Aktuella arrangemang

Vill du prova konståkning?

Är du redan åkare?

Vi sponsrar Borlänge konståkningsklubb!

Vi sponsrar Falu konståkningsklubb!